top of page
Foto van schrijverMuchos Colores

Recept: Patatas Bravas

Een van de oerklassiekers als je het hebt over Spaanse tapas: patatas bravas! "Brava"in het Spaans betekent moedig, of dapper, en dat moet je in sommige gevallen ook zijn om deze patatjes te proberen, want in sommige restaurants kan de salsa brava ook écht pikant zijn!


Er zijn in Spanje evenveel recepten voor patatas bravas als er toros bravos rondlopen. Het recept dat wij hieronder met jullie delen is lekker spicy maar zeker niet té pikant. Voor liefhebbers van pikante saus kan je deze natuurlijk naar eigen smaak zelf pikanter maken.


Ingrediënten:


Recept voor Spaanse Patatas Bravas
  • 2 tenen look

  • Een halve ajuin

  • 1 koffielepel pikant paprikapoeder (wij gebruikten pimentón de la vera picante)

  • 50g tomate frito

  • 100ml kippenbouillon

  • 1 eetlepel bloem

  • Peper en zout

  • Olijfolie

  • Azijn (Vinagre de Jerez of gewoon witte wijnazijn)


Het recept:


Snipper de ajuin en de look fijn. Verwarm een ruime scheut olijfolie in een kookpot, stoof de ajuin en de look op een zacht vuurtje en voeg peper en zout toe. Na +/- 10 minuutjes zachtjes stoven voeg je een koffielepel pikante paprikapoeder toe. Meng deze goed, het is belangrijk dat deze zeker niet aanbrandt. Om te voorkomen dat dat gebeurt, voeg je een scheutje azijn toe, deze zal de saus ook een lichte zoetzure toets geven.


Voeg de tomate frito toe, meng met de ingrediënten in de pot en laat even stoven. Vervolgens voeg je 1 eetlepel bloem toe en laat nog een paar minuten stoven.


Nu schenk je de warme kippenbouillon mee in de pot, even goed mengen en verder laten pruttelen. Na +/- 5 minuutjes mag de kookpot van het vuur. Nu moet de salsa brava nog gemixt worden. Wij deden dit in de blender en zeker voldoende lang mixen zodat je een gladde saus krijgt zonder stukjes. Nu is jouw salsa brava klaar!


(Als je de saus nog te lopend vindt, kan je deze nog eventjes terug op het vuur zetten om verder te laten inkoken, als je ze net de dik vindt kan je steeds een beetje extra bouillon toevoegen, tot ze helemaal naar wens is).


Snijdt de frietaardappelen in blokjes, deze hoeven niet te klein te zijn. Frituur de aardappelen in de friteuse, nadien even laten uitlekken en bestrooien met zout.


Serveer de Patatas Bravas op mooi Spaans tapas servies uit onze webshop, en jouw Patatas Bravas zijn klaar!




1.357 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page